شیخ زکزاکی نمونه بارز هجرت علمی است

ساخت وبلاگ

به گزارش به نقل از رسا، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی در مراسم دعای توسل مسجد مقدس جمکران، با اشاره به ایام هجرت رسول خدا(ص) از مکه به مدینه و «لیلة المبیت» اظهار داشت: لیلة المبیت چیزی فراتر از آن سخنانی است که منبری ها می گویند، چون حضرت امیر المؤمنین علی(ع) را آن شب به قصد کشتن زدند و می توان گفت که ایشان در واقع دو مرتبه ضربت خوردند.

سخنران مسجد مقدس جمکران با اشاره به هجرت حضرت محمد(ص) بیان داشت: تاریخ اسلام از هجرت پیامبر اکرم(ص) است و به همین دلیل است که به آن هجری قمری گفته می شود؛ در آیه ۹۷ سوره مبارکه نساء آمده، ملائکه در آخرت از انسان هایی که ظالم به حق خویش بوده اند سؤال می شود که چرا شما چنین بودید و در پاسخ می گویند، ما در منطقه ای بودیم که هم فاسد بودند و ملائکه در ادامه می گویند که چرا هجرت نکردید؟

استاد حوزه علمیه قم هجرت اعتقادی، اخلاقی، علمی و جغرافیایی را انواع هجرت عنوان کرد و گفت: فرعون زمان رسول خدا(ص) که ابوجهل بود از فرعون زمان حضرت موسی(ع) بدتر بود چون حتی در هنگام به درک واصل شدن هم ایمان نیاورد.

وی در ادامه با بیان این که دین فقط یکی است و اینطور نیست که هر دینی خود را حق بداند، تصریح کرد: هزاران دین و مذهب در دنیا وجود دارد و امکان ندارد که همه با هم درست باشند، فقط یک دین بر حق است؛ متأسفانه دولت های ما هم همین طور است و هر دولت بر سر کار می آید می گوید دولت قبل اشتباه کرده و ما درست می گوییم و عمل می کنیم.

سخنران برجسته مذهبی و کارشناس دینی رسانه ملی به «هجرت اعتقادی» اشاره کرد و ادامه داد: عقیده و دینداری با زور و جبر نمی شود همانطور که دین مبین اسلام بدون کمترین زور و اجباری در ایران پذیرفته شد.

وی درباره شیوه پذیرش دین مبین اسلام در ایران، خاطرنشان کرد: در حمله اعراب به ایران که در منطقه خوزستان بود، استاندار اهواز که هرمزان نام داشت را دستگیر و تهدید کردند که یا باید اسلام بیاورد و یا او را می کشند؛ هرمزان گفت من به اجبار دین نمی آورم و قبل از کشتن، به من آب دهید؛ آب را که آوردند گفت، من می ترسم بعد از خوردن آب مرا بکشید؛ قول داده شد که بعد از نوشیدن آب، او را نکشند؛ هرمزان بلافاصله آب را به زمین ریخت و گفت من دیگر این آب را نمی توانم بنوشم و شما عهد کردید و دیگر نمی توانید عهد شکنی کنید؛ سپس امیرالمؤمنین علی(ع) فرمودند، او زرنگی کرد و شما باید به عهد خود وفا و او را آزاد کنید؛ هرمزان که برخورد حضرت را دید، گفت من به دین شما ایمان می آورم و مسلمان شد.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان این که هجرت اخلاقی به این معناست که اخلاق بد را کنار بگذاریم، افزود: در واقع کنار گذاشتن حسادت، کذب، غیبت و دیگر رذائل اخلاقی، هجرت اخلاقی است؛ به جرأت می توان گفت که هر کس یک مشکل اخلاقی دارد و چه خوب است که هر فرد این مشکل را شناسایی و به هجرت اخلاقی بپردازد.

استاد حوزه در پایان با اشاره به مشخص بودن معنای هجرت جغرافیایی، ابراز داشت: هجرت علمی را می توان در هجرت طلاب از سراسر جهان به ایران و قم برای فراگیری علوم اسلامی دانست؛ شیخ زکزاکی از برجسته ترین این افراد است که در نیجریه میلیون ها شیعه تربیت کرده است؛ امروز هم طلاب زیادی از سراسر جهان در جامعة المصطفی العالمیه مشغول به تحصیل هستند.

بالاااا...
ما را در سایت بالاااا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس ballaa بازدید : 215 تاريخ : پنجشنبه 2 آذر 1396 ساعت: 22:47